Welkom bij
Pienter, praktijk voor hoogbegaafdheid

 
 

Mijn naam is Truus du Maine. Van 1993 tot 2012 ben ik als docent Nederlands verbonden geweest aan een middelbare school in Hoorn. Ik was daar ook begeleider hoogbegaafdheid en interne trainer. Sinds 2008 ben ik ECHA-gediplomeerd. Op deze school heb ik het beleid voor hoogbegaafdheid opgezet en een werkgroep hoogbegaafdheid opgericht. Ook verzorgde ik de begeleiding van (absolute) onderpresteerders. Hoogbegaafde leerlingen worden nu erkend en herkend. Er wordt nu extra aandacht besteed aan lessen die passen bij hoogbegaafde leerlingen, versnelling is makkelijker te realiseren en onderpresteerders worden indien nodig individueel begeleid.

Sinds 2012 richt ik mij voornamelijk op mijn praktijk. Hier bied ik advies en hulp aan hoogbegaafde tieners, hun ouders en school. In mijn praktijk zie ik vooral middelbare scholieren, maar ook ouders met kinderen in de basisschoolleeftijd. Door mijn drie dochters weet ik maar al te goed dat je als ouders van hoogbegaafde kinderen vaak voor onverwachte uitdagingen komt te staan.

 

Hoogbegaafdheid (HB): Wat is hoogbegaafdheid (HB) nu eigenlijk precies? Het herkennen van HB en mogelijke problemen.

Hoogbegaafde jongeren: Ben jij hoogbegaafd?

Hoogbegaafde volwassenen: Herken je jezelf hierin?

Hoogbegaafde ouders: Kan ik u helpen?

Info voor scholen: Hoe ga je om met hoogbegaafde leerlingen? Welke materialen zijn er voor hoogbegaafde leerlingen? Welke didactiek is geschikt voor hoogbegaafde leerlingen? Hoe schrijf je beleid? filmpje Ken Robinson: een andere kijk op onderwijs

Mogelijkheden en tarieven: Wat kan Pienter voor u betekenen?

Familieopstellingen: Soms lijken familiepatronen een belangrijke rol te spelen bij hoe een hoogbegaafde functioneert. Ook kan dat de ouders parten spelen bij hun opvoeding. Een familieopstelling kan daar duidelijkheid in geven. Ik werk samen met Marjolijn Peters van Weer Op Weg coaching.

Contact en Adres: mijn praktijk is gevestigd in Amersfoort.

Interessante websites

Interessante literatuur


Filmpjes
TEDtalks, Ken Robinson: scholen doden de creativiteit

TEDtalks, Dan Pink: de verrassende wetenschap van de motivatie

TEDtalks, Angela Lee Duckworth: The key to succes? Grit
TEDtalks, Hendrik Poinar: Bring back the woolly mammoth!

Kijk voor meer op: www.ted.com/talks

www.natuurkundeuitgelegd.nl


AlgvoorwKlachten: Pienter werkt volgens de gedragscode van de NOBCO.

Hoogbegaafd, nu nog blij...